O nás
Cílem programu je systematicky poskytovat veřejnosti objektivní informace o migraci v Česku, ale i na evropské a světové úrovni, a přispívat tak k lepšímu soužití imigrantů a většinové společnosti.

Archiv

Víte, kdo Vám doma uklízí? Tisková zpráva z konference o migrantkách a placené práci v domácnosti

Unikátní výzkum poprvé v České republice zmapoval fenomén placené práce v domácnosti

Praha, 13.6.2014 – Placená práce v domácnosti je dnes aktuálním tématem. Poptávka po ní stoupá nejen v České republice, kde ji ve většině případů vykonávají migrantky. Známe jejich skutečné sociální a ekonomické postavení a podmínky, za kterých pracují? Tuto otázku si společně položili odborníci z neziskových organizací Sdružení pro migraci a integraci a Člověk v tísni s výzkumníky a výzkumnicemi z Akademie věd a Fakulty humanitních studií Karlovy Univerzity. Nyní jsou známy výsledky výzkumu, který fenomén placené domácí práce v České republice poprvé důkladně zmapoval. Vyplývá z něj mimo jiné, že Češi si stále neradi někoho pouštějí příliš k tělu a preferují výpomoc, která v jejich rodině nebydlí nebo to, že většina žen, která se stará o děti v českých rodinách, má ve své domovské zemi vlastní rodinu.

Tisková zpráva ke stažen

í

Presskit ke stažení

V případě zájmu o další informace nás kontaktujte na marie.hermanova@clovekvtisni.cz nebo se podívejte na www.pracovnicevdomacnosti.cz/pro-media.html