O nás
Cílem programu je systematicky poskytovat veřejnosti objektivní informace o migraci v Česku, ale i na evropské a světové úrovni, a přispívat tak k lepšímu soužití imigrantů a většinové společnosti.

Archiv

Info schůzka pro novináře: Přístup cizinců k zdravotnictví a SAPA

V listopadu (2011) uspořádal Program migrace společnosti Člověk v tísni informační schůzku pro novináře. Hlavní téma schůzky byl přístup cizinců k zdravotnictví a zdravotnímu pojištěni v ČR. Jako hosté  k tomuto tématu na schůzce  promluvily  Elena Tulupova, přednášející na 1. lékařské fakultě v Praze a spoluzakladatelka občanského sdružení AMIGA, a Ochgerel Altangerel, studentka medicíny a tlumočnice v nemocnicích.

Součástí  schůzky byla  i  diskuze o situaci v pražském tržišti SAPA. Vzhledem k nabitým diskuzím o bezpečnostní situaci na tržišti v předcházejícím měsíci pozval tým Programu migrace tři hosty, kteří odpovídali na otázky novinářů ze svých osobních a profesních zkušeností. Byli jimi: Pham Quoc (Lubor) Loc a David Tran, studenti ekonomiky a  Eva Pechová, vietnamistka a pracovnice organizace Klub Hanoi.

Informační balík na téma zdravotnictví a cizinci v ČR, který byl distribuován přítomným novinářům, si můžete stáhnou zde.

Některé z mediálních výstupů, které vznikly na základě informační schůzky: Český rozhlas, iDnes , ČRo6.

EUInformační schůzka vznikla v rámci projektu V Obraze, který je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro inrgraci státních příslušníků třetích zemí.

Comments are closed.